Packages: 173
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Mikrobiologi / Næringsmiddel
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Aerob DIPSLIDE 35 grader | per slide |
Aerobe mikroogranismer på Dipslide ved 35 grader
Analyseinfo
165 NOK / prøve5 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
Dipslide
LABslide
Nei
Lab: ALS Oslo
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Aerobe mikroorganismer 1 | 0-100 / film |
Aerobe mikroorganismer i hygieneprøver
Analyseinfo
220 NOK / prøve4 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
AFNOR 3M 01/01-09/89
Ja
Måleusikkerhet 0.25 log10
Lab: ALS Oslo
1 Måleområde
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Aerobe mikroorganismer 1 | 100-490 000 CFU/g |
Aerobe mikroorganismer i næringsmidler, TEMPO
Analyseinfo
220 NOK / prøve5 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
AFNOR BIO 12/35-05/13
Ja
Akkreditert for næringsmidler med unntak av drikkevarer
Pris for prøvepreparering kommer i tillegg.
Måleusikkerhet 0,27 log10
Lab: ALS Oslo
1 Måleområde
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|
Aerobe sporer
Analyseinfo
245 NOK / prøve5 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
intern metode
Nei
Lab: ALS Oslo
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|
Anaerobe sporer
Analyseinfo
245 NOK / prøve5 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
intern metode
Nei
Lab: ALS Oslo
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
E. coli (Escherichia coli) 1 | 10-49 000 CFU/g |
E.coli i næringsmidler, TEMPO
Analyseinfo
220 NOK / prøve2 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
AFNOR BIO 12/13-02-05
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Måleusikkerhet 0,38 log10
Pris for prøvepreparering kommer i tillegg
Akkreditert for næringsmidler med unntak av drikkevarer
Lab: ALS Oslo
1 Måleområde
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
E. coli (Escherichia coli) | /1g |
E.coli absence /1g
Analyseinfo
320 NOK / prøve10 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Intern metode basert på ISO/TS 16649-3:2005
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Lab: ALS UK
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Bacillus cereus 1 | 10-49 000 CFU/g |
Bacillus cereus i næringsmidler, TEMPO
Analyseinfo
220 NOK / prøve2 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
AOAC 071401, TEMPO, MPN-metode
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Akkreditert for næringsmidler med unntak av drikkevarer
Pris for prøvepreparering kommer i tillegg.
Måleusikkerhet 0,43 log10
Lab: ALS Oslo
1 Måleområde
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Enterotoksiner fra Bacillus cereus |
Enterotoksiner fra Bacillus cereus
Analyseinfo
3.270 NOK / prøve15 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Nei
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Lab: GBA-FOOD
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Campylobacter 1 | påvist/ikke påvist |
Campylobacter, kvalitativ i varmebehandlet næringsmiddel
Analyseinfo
440 NOK / prøve10 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
ISO 10727-1
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Lab: ALS UK
1 Grense for påvist er 1 CFU / 25 g
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Clostridium perfringens 1 | 10 CFU/g |
Clostridium perfringens i faste næringsmidler
Analyseinfo
245 NOK / prøve2 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
NMKL 95
Nei
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Pris for prøvepreparering kommer i tillegg.
Lab: ALS Oslo
1 Gjelder faste matvarer
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Sulfittreduserende clostrider 1 | 10 CFU/g |
Sulfittreduserende clostrider i sjømat og kjøttprodukter
Analyseinfo
245 NOK / prøve5 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
NMKL 56 (2015)
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Måleusikkerhet 0,46 log10
Pris for prøvepreparering kommer i tillegg
Metoden er akkreditert for sjømat og kjøttprodukter
Lab: ALS Oslo
1 Gjelder faste matvarer
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Enterobacteriaceae 1 | 10-49 000 CFU/g |
Enterobacteriaceae i næringsmidler TEMPO
Analyseinfo
220 NOK / prøve2 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
AFNOR BIO 12/21-12/06
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Måleusikkerhet log10 0,41
Pris for prøvepreparering kommer i tillegg.
Akkreditert for næringsmidler med unntak av drikkevarer
Lab: ALS Oslo
1 Måleområde
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Enterokokker i næringsmidler
Analyseinfo
245 NOK / prøve3 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
NMKL 68
Nei
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Lab: ALS Oslo
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Hemolytiske bakterier aerob 1 | 100 CFU/g eller CFU/ml |
Hemolytiske bakterier i næringsmidler, aerobt
Analyseinfo
245 NOK / prøve5 virkedager
3 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Overflatestryk på blodskål
Ja, Raskeste levering 3 virkedager, 100% tillegg. 4 dager: 75%, 5 dager 50%
Nei
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Analysen utføres ved 37 grader Celsius
Lab: ALS Oslo
1 LOD
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Hemolytiske bakterier anaerob 1 | 100 CFU/g eller CFU/ml |
Hemolytiske bakterier i næringsmidler, anaerobt
Analyseinfo
245 NOK / prøve5 virkedager
3 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Overflatestryk på blodskål
Ja, Raskeste levering 3 virkedager, 100% tillegg. 4 dager: 75%, 5 dager 50%
Nei
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Analysen utføres ved 37 grader Celsius
Lab: ALS Oslo
1 LOD
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|
Hydrogensulfidproduserende bakterier i fisk og sjømat
Analyseinfo
345 NOK / prøve5 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
NMKL184
Nei
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Kun for fisk og sjømat. Se andre metoder for andre matrikser
Lab: ALS Oslo
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Kimtall |
Kimtall [Kimtall] i næringsmidler
Analyseinfo
Utilgjengelig1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Se
aerobe mikroorganismer
Lab: ALS Oslo
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|
Kimtall i fisk og sjømat
Analyseinfo
245 NOK / prøve5 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Intern metode basert på NMKL 96
Nei
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Kun for fisk og sjømat. Se andre metoder for andre matrikser
Lab: ALS Oslo
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Koliforme mikroorganismer 1 | 10-49 000 CFU/g |
Koliforme mikroorganismer i næringsmidler, TEMPO
Analyseinfo
220 NOK / prøve2 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
AFNOR BIO 12/17-12-05
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Måleusikkerhet: Log 0,45
Pris for prøvepreparering kommer i tillegg.
Akkreditert for næringsmidler med unntak av drikkevarer
Lab: ALS Oslo
1 Måleområde
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Koliforme bakterier |
Koliforme bakterier i hygieneprøver
Analyseinfo
245 NOK / prøve2 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
AFNOR 3M 01/02-09/89 B
Nei
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Måleusikkerhet 0.40 log10
Lab: ALS Oslo
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Mugg og gjær, sum 1 | 100-490 000 CFU/g |
Mugg og gjær i næringsmidler, TEMPO
Analyseinfo
220 NOK / prøve4 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
AOAC 041001
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Måleusikkerhet 0,48 log10
Pris for prøvepreparering kommer i tillegg.
Akkreditert for næringsmidler med unntak av drikkevarer
Lab: ALS Oslo
1 Måleområde
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Mugg 1 | 100 CFU/g |
Gjær 1 | 100 CFU/g |
Mugg 2 | 10 CFU/ml |
Gjær 2 | 10 CFU/ml |
Mugg og gjær i næringsmidler, skålmetode
Analyseinfo
245 NOK / prøve10 virkedager
7 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
NMKL 98
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Måleusikkerhet; Mugg: log10 0,44, Gjær: log10 0,48.
Lab: ALS Oslo
1 For faste prøver
2 For flytende prøver
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Listeria monocytogenes 1 | påvist/ikke påvist |
Listeria monocytogenes, kvalitativ, hygienekontroll
Analyseinfo
520 NOK / prøve4 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
Svaber
AFNOR UNI 03/04-04/05
Ja
Bestill svaber/klut fra ALS
Se instruks for Listeria Monocytogenes og Salmonella hygienekontroll - klut:
INSTRUKS
Se instruks for Listeria Monocytogenes og Salmonella hygienekontroll - svaber:
INSTRUKS
Lab: ALS Oslo
1 Grense for påvist er 2 CFU/25 g
Måleusikkerheten er liten
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Listeria monocytogenes 1 | påvist/ikke påvist |
Listeria monocytogenes, kvalitativ, i næringsmidler
Analyseinfo
520 NOK / prøve4 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
AFNOR UNI 03/04-04/05
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Vi tilbyr også kvantitativ analyse, ta kontakt
Måleusikkerheten er liten
Lab: ALS Oslo
1 Grense for påvist er 2 CFU/25 g
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Melkesyrebakterier 1 | 100-490.000 CFU/g |
Melkesyrebakterier i næringsmidler, TEMPO
Analyseinfo
220 NOK / prøve3 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Intern metode iht. standard NF ISO 15214
Nei
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Pris for prøvepreparering kommer i tillegg.
Lab: ALS Oslo
1 Måleområde
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Pseudomonas spp | CFU/g |
Pseudomonas spp i næringsmidler
Analyseinfo
475 NOK / prøve10 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
50 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
ISO 13720
Nei
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Metoden er akkreditert for kjøtt
Lab: GBA-FOOD
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Salmonella 1 | påvist/ikke påvist |
Salmonella i næringsmidler
Analyseinfo
520 NOK / prøve3 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
AFNOR UNI 03/06-12/07
Ja
Måleusikkerheten er liten
Lab: ALS Oslo
1 Grense for påvist er 2 CFU/25 g
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Salmonella 1 | påvist/ikke påvist |
Salmonella på svaber
Analyseinfo
520 NOK / prøve3 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
Svaber
AFNOR UNI 03/06-12/07
Ja
Bestill svaber/klut fra ALS
Se instruks for Listeria Monocytogenes og Salmonella hygienekontroll - svaber:
INSTRUKS
Se instruks for Listeria Monocytogenes og Salmonella hygienekontroll - klut:
INSTRUKS
Lab: ALS Oslo
1 Grense for påvist er 2 CFU/25 g
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Vibrio parahemolyticus | påvist/ikke påvist |
Vibrio Parahaemolyticus
Analyseinfo
565 NOK / prøve10 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
50 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
ISO 21872-1
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Lab: ALS UK
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Staphylococcus - enterotoksin A-E 1 | Påvist/Ikke påvist |
Staphylococcus - enterotoksin A-E
Analyseinfo
3.230 NOK / prøve10 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
50 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Intern metode iht. ISO 19020 og AOAC nr. 2007.06
Nei
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Lab: ALS UK
1 Positivt resultat uttrykkes som påvist in 25 gr, og negativt resultat uttrykkes som <0,25 ng/g
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Staphylococcus aureus 1 | 10-49 000 CFU/g |
Staphylococcus aureus i næringsmidler, TEMPO
Analyseinfo
220 NOK / prøve2 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
50 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
AFNOR BIO 12/28-04/10
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Måleusikkerhet log10 0,72
Pris for prøvepreparering kommer i tillegg.
Akkreditert for næringsmidler med unntak av drikkevarer
Lab: ALS Oslo
1 Måleområde
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Yersinia enterocolitica
Analyseinfo
785 NOK / prøve10 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
50 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Lab: ALS UK
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Listeria monocytogenes | 10 CFU/g |
Listeria monocytogenes, kvantitativ, i næringsmidler
Analyseinfo
520 NOK / prøve3 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
AFNOR UNI 03/05-09/06
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Måleusikkerhet 0,44 log10
Lab: ALS Oslo
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Cronbacter Sakazakii | 10 /25g |
Cronbacter Sakazakii
Analyseinfo
1.820 NOK / prøve10 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
25 g
ISO/TS 22964:2006(E)
Nei
Ja
Akkreditert i matriksen "Infant milk formulations". Andre matrikser vil analyseres etter samme metode, dog uakkreditert
Lab: ALS UK
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Clostridium perfringens | Påvist/Ikke påvist /1g |
Clostridium Perfringens (påvist/ikke påvist i 1g)
Analyseinfo
320 NOK / prøve10 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
ESGMM565
Lab: ALS UK
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Koagulasepositive stafylokokker | Påvist/ikke påvist |
Koagulasepositive stafylokokker, absence 1/g
Analyseinfo
1.620 NOK / prøve10 virkedager
5 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
ESGMM562
Lab: ALS UK
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Hepatitt A | Påvist/Ikke påvist /25g |
Hepatitt A Kvalitativ i mat
Analyseinfo
4.120 NOK / prøve10 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
>100g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Real-time PCR, ISO/TS 15216-2:2019
Ja
Lab: GBA-FOOD
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Koliforme mikroorganismer | /1g |
Koliforme mikroorganismer absence
Analyseinfo
565 NOK / prøve10 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
ISO 4831
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Lab: GBA-FOOD
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Vibrio vulnificus | påvist/ikke påvist /25g |
Vibrio parahemolyticus | påvist/ikke påvist /25g |
Vibrio cholerae | påvist/ikke påvist /25g |
Vibrio spp i næringsmiddel (også frossen)
Analyseinfo
3.580 NOK / prøve15 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
50 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
ISO 21872-1
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Ved påvisning av V. cholerae og/eller V. parahaemolyticus utføres toksinscreening.
Lab: GBA-FOOD
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
STEC E.Coli |
Shiga toksin produserende E.Coli (STEC)
Analyseinfo
1.560 NOK / prøve10 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
ISO/TS 13136:2012
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Enteroagregativ E. coli (aaiC gener) | /25g |
Enteroagregativ E. coli (aggR gener) | /25g |
Enteroagregativ E.coli (EAEC)
Analyseinfo
1.560 NOK / prøve10 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
Intern metode, MEB 253.02
Lab: ALS Tondela
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Clostridium perfringens 1 | 10 CFU/ml |
Clostridium perfringens i flytende næringsmidler
Analyseinfo
245 NOK / prøve2 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
NMKL 95
Nei
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Pris for prøvepreparering kommer i tillegg.
Lab: ALS Oslo
1 Gjelder flytende matvarer
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Bacillus cereus emetisk toksin |
Bacillus cereus emetisk toksin
Analyseinfo
2.130 NOK / prøve10 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
GLISA
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Lab: GBA-FOOD
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|
Aerobe mikroorganismer på blodskål
Analyseinfo
245 NOK / prøve5 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
Pris for prøveopparbeidelse kommer i tillegg
Lab: ALS Oslo
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|
Anaerobe mikroorganismer på blodskål
Analyseinfo
245 NOK / prøve5 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
Pris for prøveopparbeidelse kommer i tillegg
Lab: ALS Oslo
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Aerobe mikroorganismer 1 | 10 CFU/g |
Aerobe mikroorganismer i faste næringsmidler, petrifilm
Analyseinfo
220 NOK / prøve5 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
AFNOR 3M 01/01-09/89
Ja
Se instruks for prøvetaking av overflater med petrifilm:
INSTRUKS
Pris for prøvepreparering kommer i tillegg
Måleusikkerhet 0,17 log10
Lab: ALS Oslo
1 Gjelder faste matvarer
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Aerobe mikroorganismer 1 | 1 CFU/ml |
Aerobe mikroorganismer i flytende næringsmidler, petrifilm
Analyseinfo
220 NOK / prøve5 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
AFNOR 3M 01/01-09/89
Ja
Se instruks for prøvetaking av overflater med petrifilm:
INSTRUKS
Pris for prøvepreparering kommer i tillegg
Måleusikkerhet 0,17 log10
Lab: ALS Oslo
1 Gjelder flytende matvarer
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Termotolerante koliforme bakterier 1 | 1 CFU/ml |
Termotolerante koliforme bakterier i flytende næringsmidler
Analyseinfo
245 NOK / prøve3 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
50 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
NMKL 125 (2005)
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Pris for prøvepreparering kommer i tillegg.
Måleusikkerhet 0,11 log10
Lab: ALS Oslo
1 Gjelder flytende matvarer
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
E. coli (Escherichia coli) | 1-100 / film |
E.coli i hygieneprøver, petrifilm
Analyseinfo
245 NOK / prøve2 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
AFNOR 3M 01/08-06/01
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Måleusikkerhet 0,39 log10
Se instruks for prøvetaking av overflater med petrifilm:
INSTRUKS
Lab: ALS Oslo
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Enterobacteriaceae | 1 CFU/svaber |
Enterobacteracea i hygieneprøver, petrisvaber
Analyseinfo
245 NOK / prøve2 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
AFNOR sertifikat 3M 01/06-09/97
Nei
Se instruks for mikrobiologisk prøvetaking av overflater med svaber:
INSTRUKS
Lab: ALS Oslo
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Listeria monocytogenes 1 | påvist/ikke påvist |
Listeria monocytogenes, kvalitativ, hygienekontroll 5 stk samleprøve
Analyseinfo
870 NOK / prøve4 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
Svaber/Klut
AFNOR UNI 03/04-04/05
Ja
Bestill svaber/klut fra ALS
Se instruks for Listeria Monocytogenes og Salmonella hygienekontroll - svaber:
INSTRUKS
Se instruks for Listeria Monocytogenes og Salmonella hygienekontroll - klut:
INSTRUKS
Lab: ALS Oslo
1 Grense for påvist er 2 CFU/25 g
Måleusikkerheten er liten
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|
Artsbestemmelse mikrobiologisk Malditof
Analyseinfo
Pris etter avtale15 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
MALDITOF
Nei
Prisen er per art
Lab: ALS UK
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Koagulasepositive stafylokokker | 1 CFU/g |
Staphylococcus absence
Analyseinfo
320 NOK / prøve10 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
Ja
Lab: ALS UK
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Gjær | 20 CFU/g |
Gjær, osmofil, i næringsmidler
Analyseinfo
365 NOK / prøve10 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
MALDITOF
Ja
Lab: ALS UK
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
E. coli O157:H7 |
E.coli O157:H7 Screening
Analyseinfo
165 NOK / prøve10 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
ISO/TS 13136:2012
Lab: ALS Tondela
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Norovirus | pos./neg. /25g |
Norovirus - kvalitativ
Analyseinfo
4.120 NOK / prøve10 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
>100g
Real-Time PCR, ISO/TS 15216-2: 2017-03
Ja
Lab: GBA-FOOD
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Clostridium botulinum | /25g |
Clostridium botulinum
Analyseinfo
2.470 NOK / prøve10 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
100 g/100 ml
Real Time PCR iht ISO/TS 17919
Ja
Lab: ALS Tondela
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Salmonella 1 | påvist/ikke påvist |
Salmonella i næringsmidler, samleprøve
Analyseinfo
520 NOK / prøve3 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
AFNOR UNI 03/06-12/07
Ja
Måleusikkerheten er liten
Se instruks for Listeria Monocytogenes og Salmonella hygienekontroll - svaber:
INSTRUKS
Se instruks for Listeria Monocytogenes og Salmonella hygienekontroll - klut:
INSTRUKS
Lab: ALS Oslo
1 Grense for påvist er 2 CFU/25 g
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Termotolerante koliforme bakterier 1 | 10 CFU/g |
Termotolerante koliforme bakterier i faste næringsmidler
Analyseinfo
180 NOK / prøve3 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
50 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
NMKL 125 (2005)
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Pris for prøvepreparering kommer i tillegg.
Måleusikkerhet 0,11 log10
Lab: ALS Oslo
1 Gjelder faste matvarer
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Koliforme bakterier 1 | 10 CFU/g |
Koliforme bakterier i faste næringsmidler, petrifilm
Analyseinfo
155 NOK / prøve2 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
AFNOR 3M 01/02-09/89 B
Nei
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Se instruks for prøvetaking av overflater med petrifilm:
INSTRUKS
Pris for prøvepreparering kommer i tillegg
Måleusikkerhet 0.15 log10
Lab: ALS Oslo
1 Gjelder faste matvarer
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Koliforme bakterier 1 | 1 CFU/ml |
Koliforme bakterier i flytende næringsmidler, petrifilm
Analyseinfo
245 NOK / prøve2 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
AFNOR 3M 01/02-09/89 B
Nei
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Se instruks for prøvetaking av overflater med petrifilm:
INSTRUKS
Pris for prøvepreparering kommer i tillegg
Måleusikkerhet 0.15 log10
Lab: ALS Oslo
1 Gjelder flytende matvarer
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
E. coli (Escherichia coli) 1 | 10 CFU/g |
E.coli i faste næringsmidler, petrifilm
Analyseinfo
245 NOK / prøve2 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
AFNOR 3M 01/08-06/01
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Måleusikkerhet 0,14 log10
Se instruks for prøvetaking av overflater med petrifilm:
INSTRUKS
Lab: ALS Oslo
1 Gjelder faste matvarer
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
E. coli (Escherichia coli) 1 | 1 CFU/ml |
E.coli i flytende næringsmidler, petrifilm
Analyseinfo
245 NOK / prøve2 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
AFNOR 3M 01/08-06/01
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Måleusikkerhet 0,14 log10
Se instruks for prøvetaking av overflater med petrifilm:
INSTRUKS
Lab: ALS Oslo
1 Gjelder flytende matvarer
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Campylobacter 1 | påvist/ikke påvist |
Campylobacter, kvalitativ i rått næringsmiddel
Analyseinfo
440 NOK / prøve10 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
250 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
ISO 10727-1
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Lab: ALS UK
1 Grense for påvist er 1 CFU / 25 g
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Enterobacteriaceae | /100g |
Enterobacteriaceae /100g
Analyseinfo
550 NOK / prøve10 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
100 g / 100 ml
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
ISO 21528:2017
Ja
Lab: ALS Carlisle
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Vibrio spp | påvist/ikke påvist /25g |
Bestemmelse av Vibrio spp
Analyseinfo
1.180 NOK / prøve10 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
50 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
ISO 21872-1
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Kun for materiale som ikke har vært frosset
Lab: ALS UK
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Listeria monocytogenes 1 | påvist/ikke påvist |
Listeria monocytogenes, kvalitativ, hygienekontroll 4 stk samleprøve
Analyseinfo
785 NOK / prøve4 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
Svaber/Klut
AFNOR UNI 03/04-04/05
Ja
Bestill svaber/klut fra ALS
Se instruks for Listeria Monocytogenes og Salmonella hygienekontroll - svaber:
INSTRUKS
Se instruks for Listeria Monocytogenes og Salmonella hygienekontroll - klut:
INSTRUKS
Lab: ALS Oslo
1 Grense for påvist er 2 CFU/25 g
Måleusikkerheten er liten
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Listeria monocytogenes 1 | påvist/ikke påvist |
Listeria monocytogenes, kvalitativ, hygienekontroll 3 stk samleprøve
Analyseinfo
695 NOK / prøve4 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
Svaber/Klut
AFNOR UNI 03/04-04/05
Ja
Bestill svaber/klut fra ALS
Se instruks for Listeria Monocytogenes og Salmonella hygienekontroll - svaber:
INSTRUKS
Se instruks for Listeria Monocytogenes og Salmonella hygienekontroll - klut:
INSTRUKS
Lab: ALS Oslo
1 Grense for påvist er 2 CFU/25 g
Måleusikkerheten er liten
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Listeria monocytogenes 1 | påvist/ikke påvist |
Listeria monocytogenes, kvalitativ, hygienekontroll 2 stk samleprøve
Analyseinfo
605 NOK / prøve4 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
Svaber/Klut
AFNOR UNI 03/04-04/05
Ja
Bestill svaber/klut fra ALS
Se instruks for Listeria Monocytogenes og Salmonella hygienekontroll - svaber:
INSTRUKS
Se instruks for Listeria Monocytogenes og Salmonella hygienekontroll - klut:
INSTRUKS
Lab: ALS Oslo
1 Grense for påvist er 2 CFU/25 g
Måleusikkerheten er liten
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Sporer |
Sporetest for autoklav
Analyseinfo
485 NOK / prøve3 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Intern kvalitativ metode
Nei
Lab: ALS Oslo
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Staphylococcus aureus | CFU/svaber |
Staphylococcus aureus på svaber (hygieneprøver)
Analyseinfo
245 NOK / prøve2 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
AFNOR 3M 01/09-04/03A
Nei
Se instruks for mikrobiologisk prøvetaking av overflater med svaber:
INSTRUKS
Lab: ALS Oslo
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Yersinia enterocolitica | /25g |
Yersinia enterocolitica - påvisning
Analyseinfo
785 NOK / prøve10 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Ja
Lab: ALS CZ
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Shigella spp. | /25g |
Shigella spp. - detection
Analyseinfo
440 NOK / prøve10 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
CSN EN ISO 21567
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Gi beskjed ved innsending av prøver for forberedelse av medier
Lab: ALS CZ
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
E.coli | /svaber |
Påvisning av E.coli O157:H7 på svaber
Analyseinfo
1.430 NOK / prøve10 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
Svaber
ISO/TS 13136:2012
Nei
Lab: ALS Tondela
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Aerob plate count ved 30°C | 1 CFU/skål |
Aerobe mikroorganismer etter nedfallsmetoden
Analyseinfo
220 NOK / prøve4 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
Petri skål
Nei
Lab: ALS Oslo
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Koliforme bakterier | 1 CFU/skål |
Koliforme bakterier etter nedfallsmetoden
Analyseinfo
220 NOK / prøve3 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
Petri skål
Nei
Lab: ALS Oslo
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Listeria monocytogenes | Påvist/ikke påvist /prøvetakingsenhet |
Listeria monocytogenes, kvalitativ, hygienekontroll, PCR
Analyseinfo
700 NOK / prøve3 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
100 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
PCR iht. AFNOR (EGS 38/03-01/17)
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Måleusikkerhet (MU) 2,70 %
Lab: ALS Oslo
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Listeria monocytogenes | Påvist/ikke påvist /25g |
Listeria monocytogenes, kvalitativ, i næringsmidler, PCR
Analyseinfo
700 NOK / prøve3 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
100 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
PCR iht. AFNOR (EGS 38/03-01/17)
Ja
Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Måleusikkerhet (MU) 2,70 %
Lab: ALS Oslo
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|
Salmonella på prøver fra produksjonsmiljø, kvalitativ, PCR
Analyseinfo
700 NOK / prøve4 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
100 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
PCR iht. AFNOR (EGS 38/01-03/15)
Ja
Måleusikkerhet (MU): 4,05 %
Lab: ALS Oslo
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|
Salmonella i næringsmidler og fôr, kvalitativ, PCR
Analyseinfo
700 NOK / prøve4 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
100 g
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
PCR iht. AFNOR (EGS 38/01-03/15)
Ja
Måleusikkerhet (MU): 4,05 %
Lab: ALS Oslo
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Listeria monocytogenes | Påvist/ikke påvist /prøvetakingsenhet |
Listeria monocytogenes, kvalitativ, 3 stk. samleprøver fra produksjonsmiljø, PCR
Analyseinfo
930 NOK / prøve3 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
1 stk
Svaber
PCR iht. AFNOR (EGS 38/03-01/17)
Ja
Lab: ALS Oslo
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Listeria monocytogenes | Påvist/ikke påvist /prøvetakingsenhet |
Listeria monocytogenes, kvalitativ, 4 stk. samleprøver fra produksjonsmiljø, PCR
Analyseinfo
1.045 NOK / prøve3 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
1 stk
Svaber
PCR iht. AFNOR (EGS 38/03-01/17)
Ja
Lab: ALS Oslo
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Listeria monocytogenes | Påvist/ikke påvist /prøvetakingsenhet |
Listeria monocytogenes, kvalitativ, 5 stk. samleprøver fra produksjonsmiljø, PCR
Analyseinfo
1.160 NOK / prøve3 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
1 stk
Svaber
PCR iht. AFNOR (EGS 38/03-01/17)
Ja
Lab: ALS Oslo
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Enterobacteriaceae | 1 CFU/ml |
Enterobacteriaceae i næringsmiddel på petrifilm, flytende prøver, cfu/ml
Analyseinfo
245 NOK / prøve2 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Intern metode 5955 basert på NF VALIDATION sertifikatnummer 3M 01/06-09/97
Nei
NB: Metoden er ikke egnet for juice/limonade eller krydder.
Lab: ALS Oslo
Komponent: | Rapporteringsgrense: |
---|---|
Enterobacteriaceae | 1 CFU/g |
Enterobacteriaceae i næringsmiddel på petrifilm, faste prøver, cfu/g
Analyseinfo
245 NOK / prøve2 virkedager
1
Næringsmiddel
Mikrobiologi
Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Intern metode 5955 basert på NF VALIDATION sertifikatnummer 3M 01/06-09/97
Nei
NB: Metoden er ikke egnet for juice/limonade eller krydder.
Lab: ALS Oslo