Resultater: 124
Analysetype: Mikrobiologi
Side: 3
Komponent: Rapporteringsgrense:
Vibrio parahemolyticus påvist/ikke påvist

Vibrio Parahaemolyticus

Analyseinfo

Pris: 565 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 50 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: ISO 21872-1
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Lab: ALS UK
Komponent: Rapporteringsgrense:
Staphylococcus - enterotoksin A-E 1 Påvist/Ikke påvist

Staphylococcus - enterotoksin A-E

Analyseinfo

Pris: 3.230 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 50 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: Intern metode iht. ISO 19020 og AOAC nr. 2007.06
Akkreditering: Nei
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Lab: ALS UK
1 Positivt resultat uttrykkes som påvist in 25 gr, og negativt resultat uttrykkes som <0,25 ng/g
Komponent: Rapporteringsgrense:
Staphylococcus aureus 1 10-49 000 CFU/g

Staphylococcus aureus i næringsmidler, TEMPO

Analyseinfo

Pris: 220 NOK / prøve
Standard analysetid: 2 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 50 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: AFNOR BIO 12/28-04/10
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Måleusikkerhet log10 0,72
Pris for prøvepreparering kommer i tillegg.
Akkreditert for næringsmidler med unntak av drikkevarer
Lab: ALS Oslo

1 Måleområde
Komponent: Rapporteringsgrense:

Yersinia enterocolitica

Analyseinfo

Pris: 785 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 50 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Lab: ALS UK
Komponent: Rapporteringsgrense:
Listeria monocytogenes 10 CFU/g

Listeria monocytogenes, kvantitativ, i næringsmidler

Analyseinfo

Pris: 520 NOK / prøve
Standard analysetid: 3 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 250 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: AFNOR UNI 03/05-09/06
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Måleusikkerhet 0,44 log10
Lab: ALS Oslo
Komponent: Rapporteringsgrense:
Cronbacter Sakazakii 10 /25g

Cronbacter Sakazakii

Analyseinfo

Pris: 1.820 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 25 g
Metode: ISO/TS 22964:2006(E)
Ekspress: Nei
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Akkreditert i matriksen "Infant milk formulations". Andre matrikser vil analyseres etter samme metode, dog uakkreditert
Lab: ALS UK
Komponent: Rapporteringsgrense:
Gjær 1 CFU/skål
Mugg 1 CFU/skål

Mugg og gjær etter nedfallsmetoden

Analyseinfo

Pris: 165 NOK / prøve
Standard analysetid: 8 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Luft/Arbeidsmiljø
Analysetype: Mikrobiologi
Akkreditering: Nei
Instruks: Eksponer agarskål for luft i aktuelt miljø i 15 minutter
Anmerkninger: Ta kontakt med oss for kjøp av agarskåler.
Dette resultatet gir kun en kvantifisering av muggsporer. Hvis man er interessert i en mer inngående luftanalyse, ta kontakt for tilbud.
Lagres kjølig etter prøvetaking, bør leveres innen 48 timer.
Lab: ALS Oslo
Komponent: Rapporteringsgrense:
Clostridium perfringens Påvist/Ikke påvist /1g

Clostridium Perfringens (påvist/ikke påvist i 1g)

Analyseinfo

Pris: 320 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: ESGMM565
Anmerkninger: Lab: ALS UK
Komponent: Rapporteringsgrense:
Koagulasepositive stafylokokker Påvist/ikke påvist

Koagulasepositive stafylokokker, absence 1/g

Analyseinfo

Pris: 1.620 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Raskeste svartid: 5 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: ESGMM562
Anmerkninger: Lab: ALS UK
Komponent: Rapporteringsgrense:
Hepatitt A Påvist/Ikke påvist /25g

Hepatitt A Kvalitativ i mat

Analyseinfo

Pris: 4.120 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: >100g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: Real-time PCR, ISO/TS 15216-2:2019
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Lab: GBA-FOOD
Komponent: Rapporteringsgrense:
Sporer av sulfittreduserende clostridier 1 CFU/100ml

Sulfittreduserende clostrider - sporer - i vann

Analyseinfo

Pris: 245 NOK / prøve
Standard analysetid: 3 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Vann
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 500 ml
Emballasje: Steril flaske
Metode: NS-ISO 6461-2
Akkreditering: Nei
Anmerkninger: Prisen er inkludert prøvepreparering
Lab: ALS Oslo
Komponent: Rapporteringsgrense:
E.coli (presumptiv) 20 MPN / g

Presumptiv E.coli i slam og sediment

Analyseinfo

Pris: 675 NOK / prøve
Standard analysetid: 4 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Jord / Sediment / Faststoff
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 100 g
Emballasje: Plast, steril
Metode: NS 4714 (mod.)
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Lab: ALS Oslo
Komponent: Rapporteringsgrense:
Koliforme mikroorganismer /1g

Koliforme mikroorganismer absence

Analyseinfo

Pris: 565 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 250 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: ISO 4831
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Lab: GBA-FOOD
Komponent: Rapporteringsgrense:
Vibrio vulnificus påvist/ikke påvist /25g
Vibrio parahemolyticus påvist/ikke påvist /25g
Vibrio cholerae påvist/ikke påvist /25g

Vibrio spp i næringsmiddel (også frossen)

Analyseinfo

Pris: 3.580 NOK / prøve
Standard analysetid: 15 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 50 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: ISO 21872-1
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Ved påvisning av V. cholerae og/eller V. parahaemolyticus utføres toksinscreening.
Lab: GBA-FOOD
Komponent: Rapporteringsgrense:
Parasitt Giardia /10L

Parasitt Giardia

Analyseinfo

Pris: 12.350 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Vann
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 10 liter
Metode: 1623-EPA
Akkreditering: Nei
Anmerkninger: Tidssensitiv analyse, må analyseres innen 24 timer etter prøveuttak og maks 96 timer.
Lab: annen
Komponent: Rapporteringsgrense:
Parasitt Cryptosporidium /10L

Parasitt Cryptosporidium

Analyseinfo

Pris: 12.350 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Vann
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 10 liter
Metode: 1623-EPA
Akkreditering: Nei
Anmerkninger: Lab: annen
Komponent: Rapporteringsgrense:
STEC E.Coli

Shiga toksin produserende E.Coli (STEC)

Analyseinfo

Pris: 1.560 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: ISO/TS 13136:2012
Komponent: Rapporteringsgrense:
Enteroagregativ E. coli (aaiC gener) /25g
Enteroagregativ E. coli (aggR gener) /25g

Enteroagregativ E.coli (EAEC)

Analyseinfo

Pris: 1.560 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Metode: Intern metode, MEB 253.02
Anmerkninger: Lab: ALS Tondela
Komponent: Rapporteringsgrense:
Parasitt Giardia /10L
Parasitt Cryptosporidium /10L

Parasitt Giardia og Cryptosporidium

Analyseinfo

Pris: 12.350 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Vann
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 10 liter
Metode: 1623-EPA
Akkreditering: Nei
Anmerkninger: Tidssensitiv analyse, må analyseres innen 24 timer etter prøveuttak og maks 96 timer.
Lab: annen
Komponent: Rapporteringsgrense:
Enterococcus CFU/g

Enterokokker i jord

Analyseinfo

Pris: 485 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Jord / Sediment / Faststoff
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 100 g
Emballasje: Glass, steril
Ekspress: Nei
Akkreditering: Ja
Anmerkninger: Lab: ALS Danmark
Komponent: Rapporteringsgrense:
Clostridium perfringens 1 10 CFU/ml

Clostridium perfringens i flytende næringsmidler

Analyseinfo

Pris: 245 NOK / prøve
Standard analysetid: 2 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 250 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: NMKL 95
Akkreditering: Nei
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Pris for prøvepreparering kommer i tillegg.
Lab: ALS Oslo

1 Gjelder flytende matvarer
Komponent: Rapporteringsgrense:
Bacillus cereus emetisk toksin

Bacillus cereus emetisk toksin

Analyseinfo

Pris: 2.130 NOK / prøve
Standard analysetid: 10 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 250 g
Emballasje: Originalforpakning (dersom det er ferdigvarer)
Metode: GLISA
Akkreditering: Ja
Instruks: Prøvemengde angitt er generell angitt mengde for å få en homogen prøve av næringsmidler. Ta kontakt for minimumsmengde
Anmerkninger: Lab: GBA-FOOD
Komponent: Rapporteringsgrense:

Aerobe mikroorganismer på blodskål

Analyseinfo

Pris: 245 NOK / prøve
Standard analysetid: 5 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anmerkninger: Pris for prøveopparbeidelse kommer i tillegg
Lab: ALS Oslo
Komponent: Rapporteringsgrense:

Anaerobe mikroorganismer på blodskål

Analyseinfo

Pris: 245 NOK / prøve
Standard analysetid: 5 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Næringsmiddel
Analysetype: Mikrobiologi
Anmerkninger: Pris for prøveopparbeidelse kommer i tillegg
Lab: ALS Oslo
Komponent: Rapporteringsgrense:
Koliforme bakterier 1 1-200 MPN/100 ml
E.coli 2 1-2400 MPN/100 ml

E.coli og koliforme bakterier i råvann, urent vann, ukjente vanntyper

Analyseinfo

Pris: 430 NOK / prøve
Standard analysetid: 5 virkedager
Discount group: 1
Prøvetype: Vann
Analysetype: Mikrobiologi
Anbefalt prøvemengde: 500 ml
Emballasje: Steril flaske
Metode: NS-EN ISO 9308-2
Ekspress: Nei
Akkreditering: Ja
Instruks: Leveres kald i tidsrommet 08:00-13:30 hos ALS
Anmerkninger: Tidssensitiv analyse, må analyseres innen 24 timer etter prøveuttak
Se instruks for prøvetaking av mikrobiologiske parametere:
INSTRUKS
Pris for prøvepreparering kommer i tillegg
Lab: ALS Oslo

1 Måleusikkerhet 0,18 log10
2 Måleusikkerhet 0.25 log10